Porsche 911 Turbo (996) – kuo jis toks ypatingas?

Porsche 996 – modernios eros automobilis, kurį gerbėjai vertina už suderintą galią su komfortu. 

1999 m. pristatytas atnaujintas 911 modelis – penktoji žymiojo Porsche 911 karta, dar žinoma 996 vardu – tapo naujos Porsche eros pradininku. Tai pirmasis 911, aušinamas skysčiu, o ne oru, kaip ankstesni 911 modeliai. Griežtėjantys triukšmo ir taršos emisijos reikalavimai pranašavo liūdną oru aušinamų variklių ateitį, tad Porsche pristatė ne tik naują variklį, bet ir visiškai naują, platesnę važiuoklę ir dizaino sprendimus. Tai sulaukė nevienareikšmiškų Porsche gerbėjų atsiliepimų – vienus šis sprendimas šokiravo, kiti sveikino tokį gamintojo žingsnį kaip ilgai lauktą ir būtiną ne tik 911, bet ir Porsche ateičiai apskritai, tad šis automobilis užima garbingą vietą kolekcininkų sąrašuose.

NAUJAS DIZAINAS

Palyginti su ankstesniu 993 Turbo modeliu, 996 pradėjo naują Porsche dizaino erą: subtiliai išlygintos automobilio linijos, atgal palenktas priekinis stiklas, erdvesnis salonas tarsi pagaliau sutvarkė automobilio išvaizdą, tuo tarpu 45 procentais tvirtesnė ir lengvesnė konstrukcija, atnaujinta važiuoklė ir stabdžiai puikiai atitiko variklio našumą.

911 tradiciškai turėjo apvalios formos priekius žibintus, tapusius puikiai atpažįstamu 911 simboliu. Pristačius 996 su naujos formos žibintais, apjungiančiais ir gintarinės spalvos posūkių indikatorius, jie ne tik sukėlė daug triukšmo Porsche gerbėjų tarpe, bet ir iš karto gavo „keptų kiaušinių“ pravardę.

Visgi šio modelio dizainieriai Pinky Lai ir Grant Larson šiuos žibintus sukūrė ne tik dėl išskirtinumo ir estetikos (naujieji žibintai sklandžiai integravosi į automobilio priekio ir buferio linijas ir nebuvo daug gamintojų, kurie rinkosi sujungti žibintus su posūkių indikatoriais). Jie buvo sukonfigūruoti taip, kad atitiktų kintančius saugos reikalavimus.

Visgi pasirodžius šeštos kartos 911 modeliui, žinomam 997 vardu, šie unikalūs žibintai buvo vėl pakeisti apvaliais. 

GALIA

996 Turbo puikuojasi ne tik tolo atpažįstamu, išskirtiniu dizainu, bet ir galinga širdimi.

Vandeniu aušinamas 3,6 litro darbinio tūrio, šešių cilindrų benzininis variklis su dviem turbokompresoriais standartiškai generuoja 420 arklio galių ir nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja per 4,2 sekundės, tačiau X50 galios paketas pakylėja galią iki 450 AG ir sutrumpina 100 km/h pasiekimo laiką vos iki 3,6 sek. Visų varančiųjų ratų sistema užtikrina puikų sukibimą ir stabilumą net važiuojant dideliu greičiu trasoje ar vingiuotuose keliuose.

Kitas šio modelio pasididžiavimas – stabdžiai, suprojektuoti suvaldyti ekstremalią 996 Turbo galią. Monoblokiniai aliuminio keturių stūmoklių fiksuoto suporto stabdžiai su vos 330 mm ventiliuojamais diskais, keturių kanalų ABS ir 10 colių vakuuminiu stabdžių stiprintuvu įgalina nuo 100 km/h pilnai sustoti vos per 2,4 sekundės.

VIENAS GERIAUSIŲ

Porsche 911 Turbo – populiarus pasirinkimas tarp automobilių entuziastų ir vairuotojų, kurie reikalauja aukščiausios kokybės, galios ir greičio. Tai automobilis, galintis lengvai konkuruoti su kitais rinkoje esančiais aukščiausios klasės superautomobiliais, kaip Ferrari 458 Italia, Lamborghini Huracan ir „Audi R8 Spyder“. Nors kiti gali turėti daugiau arklio galių arba greičiau įsibėgėti, X50 paketas šiam modeliui užtikrina optimalų greičio, galios ir valdymo balansą, kuriam daugelis tiesiog neprilygsta.

Ne veltui legendinis Jeremy Clarcson, išėjus 996 Turbo X50 modeliui, pasisakė – „Man skauda pripažinti, bet iš visų automobilių, kuriuos šiandien galima įsigyti, šis yra geriausias“.