Dažniausiai užduodami klausimai apie Commody

Commody – kolekcinių automobilių platforma, kurioje kiekvienas norintis gali tapti kolekcinio automobilio savininku, įsigydamas dalį realaus kolekcinio automobilio ir taip ne tik pagaliau turėti savo svajonių garažą, bet ir džiaugtis realiais jo vertės pokyčiais.

Commody platforma sujungia realų turtą – kolekcinius automobilius – su virtualiu pasauliu NFT sandorio (skaitmeninio kontrakto) principu, taip virtualiai „padalindama“ įprastai nedalomus daiktus. Visi Commody platformoje sudaryti skaitmeniniai kontraktai paremti realia pasauline valiuta. Pavyzdys:

Kolekcinio automobilio savininkas nusprendžia parduoti 30% turimo automobilio, kurio vertė 100 000 Eur.  30% automobilio paverčiama sutartu kiekiu kolekcinių automobilio vienetų – pvz. 1 000 vnt., kurių kiekvieno vertė 30 Eur.

Šis 1 000 kolekcinių vienetų  siūlomi įsigyti pirkėjams Commody platformoje. Pardavus visus kolekcinius vienetus, prekyba toliau vyks tarp jau įsigijusių kolekcinius vienetus pirkėjų.



Pirmasis automobilis, kurio dalies savininku bus galima tapti – 2003 metų gamybos Porsche 911 Turbo, žinomas kaip 996. Ateityje planuojame pasiūlyti daugiau unikalių kolekcinių automobilių, turinčių istorinę ar kolekcinę vertę bei vertės augimo potencialą.

Užsiregistravę ir paskyrą Commody platformoje susikūrę turės prieigą prie:

  • parduodamų kolekcinių automobilių sąrašo su kiekvieno iš jų „showroom’u‘“ – išsamiu automobilio aprašymu, nuotraukomis, istorija​ bei istoriniais tokių automobilių vertės pokyčiais;
  • išankstinės kolekcinių automobilio vienetų rezervacijos;
  • „early bird” pranešimų apie prekybos kolekciniais automobilio vienetais pradžią.

Dabar užsiregistravusieji galės pirmumo teise įsigyti pasirinktą kiekį kolekcinių automobilio vienetų, o vėliau –  įsigyti / perpirkti juos iš kitų kolekcinio automobilio vienetus turinčių pirkėjų. 

Šiuo metu kviečiame užsiregistruoti Commody platformoje susikuriant paskyrą ir atsistoti į “gyvą eilę” tapti išskirtinio 2003 metų Porsche 911 Turbo, dar žinomo kaip 996, dalininkais. Planuojame, kad antroje metų pusėje automobilis bus “atrakintas” ir atsiras reali galimybė įsigyti kolekcinius jo vienetus bei tapti šio modelio bendrasavininku.



Automobilio vertę nustato kolekcininkas, parduodantis automobilį per Commody platformą.

Taip, tokia funkcija yra numatyta artimoje ateityje – šių metų pabaigoje/ kitų pradžioje startuos prekybos funkcija, kurioje bus galima įsigyti kitų Commody naudotojų parduodamus kolekcinius automobilių vienetus arba parduoti savuosius.

Visi įsigiję kolekcinius automobilio vienetus bus oficialiai registruoti valstybiniame automobilių registre kaip bendrasavininkai toje šalyje, kurioje registruotas ir automobilis. 

Platformoje parduodami automobiliai bus apdrausti ir jų eksploatacijai taikomi labai griežti kolekcinių / istorinių automobilių reikalavimai – pvz., automobilio ridai, laikymo sąlygoms ir pan.

Pagal Commody taisykles automobilis bus saugomas, prižiūrimas bei eksploatuojamas pagrindinio originalaus jo savininko, tad kolekcinių automobilio vienetų savininkai neturės galimybės važinėtis iš dalies įsigytu automobiliu.