Privatumo Politika

1. Kas mes esame?

Šiame dokumente vartojama sąvoka „Commody“ reiškia įmonę Commody, UAB, įmonės kodas 306224588, adresas Jogailos g. 3-12, LT-01116 Vilnius, Lietuvos Respublika, įskaitant, bet tuo neapsiribojant, jos savininkus, direktorius, investuotojus, darbuotojus ar kitas susijusias šalis. Commody, UAB yra ribotos atsakomybės bendrovė, įsteigta pagal Lietuvos įstatymus. Commody įsipareigoja saugoti jūsų privatumą. Šioje Commody privatumo politikoje (toliau – Politika) informuojama ir paaiškinama, kaip Commody tvarko Asmens duomenis, kuriuos Commody gauna, kai jūs lankotės ir (arba) naudojatės Interneto svetaine, susisiekiate su mumis arba sudarote su mumis sutartį.

Svarbu, kad susipažintumėte su šios Privatumo politikos nuostatomis kartu su mūsų Paslaugų teikimo sąlygomis ir kitais privatumo pranešimais, kuriuos galime pateikti tam tikrais atvejais, kai renkame ar tvarkome Asmens duomenis, kad visiškai žinotumėte, kaip ir kodėl naudojame jūsų duomenis.

2. Kokios yra pagrindinių šios politikos sąvokų reikšmės?
  • Duomenų subjektas“ – fizinis asmuo, kurio asmens duomenis tvarko Commody.
  • Duomenų valdytojas“ – įmonė, kuri nustato Asmens duomenų tvarkymo tikslus ir priemones.
  • Duomenų tvarkytojas“ – įmonė, kuri tvarko Asmens duomenis Duomenų valdytojo vardu ir jo nurodymu.
  • Asmens duomenys“ – bet kokia informacija, susijusi su fiziniu asmeniu, kurio tapatybė nustatyta arba kurio tapatybę galima tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyti pagal identifikatorių, pavyzdžiui: vardą ir pavardę, identifikavimo numerį, buvimo vietos duomenis, internetinį identifikatorių arba pagal vieną ar kelis to fizinio asmens fizinės, fiziologinės, genetinės, psichinės, ekonominės, kultūrinės ar socialinės tapatybės požymius.
  • Tvarkymas“ – bet kokia operacija ar operacijų rinkinys, atliekamas su asmens duomenimis ar asmens duomenų rinkiniais automatizuotomis ar neautomatizuotomis priemonėmis, pavyzdžiui, rinkimas, įrašymas, organizavimas, struktūrizavimas, saugojimas, adaptavimas ar keitimas, paieška, susipažinimas, naudojimas, atskleidimas perduodant, platinant ar kitaip padarant juos prieinamus, lyginimas ar derinimas, apribojimas, ištrynimas ar sunaikinimas.
3. Kokius asmens duomenis renka Commody?

Commody renka tam tikrus jūsų asmens duomenis. Tokie Asmens duomenys skirstomi į tris pagrindines kategorijas:

a) Informaciją, kurią mums pateikiate;
b) Informaciją, kurią iš jūsų renkame automatiškai; ir
c) Informaciją, kurią iš renkame iš trečiųjų šalių.

3.1. Informacija, kurią mums pateikiate

Ši informacija reikalinga mūsų tarpusavio bendravimui, sutarčiai sudaryti, būtina pagal įstatymus arba susijusi su mūsų teisėtais interesais. Nuo jūsų veiksmų priklauso, kokių Asmens duomenų galime prašyti, tačiau jie gali būti tokie:

a) Identifikavimo duomenys: vardas, pavardė;
b) Korespondencijos duomenys: įskaitant prašymus, užklausas, atsakymus į apklausas paštu, el. paštu, telefonu bei socialiniuose tinkluose Mums pateiktą informaciją;
c) Rinkodaros ir komunikacijos duomenys: apima jūsų sutikimą ir pageidavimus gauti tiesioginę rinkodarą iš mūsų ir mūsų trečiųjų šalių bei jūsų pageidavimus dėl komunikacijos.

Atkreipkite dėmesį, kad jei veikiate kaip įgaliotas asmuo Duomenų subjekto vardu ir teikiate tokio Duomenų subjekto Asmens duomenis, privalote užtikrinti, kad turite visus reikiamus leidimus ir sutikimus teikti mums tokius Asmens duomenis ir kad jūsų Svetainėje pateiktų Asmens duomenų naudojimas nepažeidžia jokių galiojančių įstatymų, taisyklių, reglamentų ar įsakymų.

3.2. Kokius asmens duomenis iš jūsų renkame automatiškai?

Ši informacija yra renkama automatiškai dėl jūsų veiksmų naudojantis Svetaine, o tai padeda mums tobulinti Svetainę, spręsti klientų aptarnavimo problemas, suteikti jums supaprastintą ir individualizuotą patirtį.

Kiekvieną kartą, kai prisijungiate prie Svetainės arba joje apsilankote, automatiškai gali būti renkami toliau nurodyti techniniai asmens duomenys: IP adresas, prisijungimo data ir laikas, tinklalapio pavadinimas ir URL, įrenginio operacinės sistemos duomenys, informacija apie interneto tiekėją, kalbos nustatymai ir kiti susiję duomenys. Tokie duomenys renkami naudojant slapukus ir (arba) panašius technologinius sprendimus remiantis naudotojų sutikimu.

Daugiau informacijos rasite Commody slapukų politikoje: https://commody.com/slapuku-politika

3.3. Kokius asmens duomenis renkame iš trečiųjų šalių?

Tai apima informaciją, kurią galime gauti apie Jus iš trečiųjų šalių šaltinių (pvz., paslaugų teikėjų (analizės, reklamos, paieškos informacijos), įsikūrusių Europos Sąjungoje arba už jos ribų: informaciją, kad geriau suprastume, kokios paslaugos gali Jus sudominti, arba kad galėtume sudaryti ir vykdyti sutartį.

4. Kokie yra asmens duomenų tvarkymo tikslai ir teisiniai pagrindai?

Tvarkydami Asmens duomenis remiamės teisiniais pagrindais, numatytais atitinkamuose duomenų apsaugos teisės aktuose. Tai reiškia, kad Asmens duomenis tvarkysime tik tada, kai mums tai leidžiama arba privaloma pagal įstatymus.

Jūsų Asmens duomenis tvarkome remdamiesi vienu iš toliau nurodytų teisinių pagrindų:

  • Sutarties vykdymas – tai jūsų asmens duomenų tvarkymas, kai tai būtina sutarčiai, kurios šalis esate, vykdyti arba imtis veiksmų jūsų prašymu prieš sudarant tokią sutartį;
  • Teisėtas interesas – tai mūsų verslo interesas vykdyti ir valdyti savo verslą, kad galėtume suteikti jums geriausią paslaugą ir (arba) produktą bei geriausią ir saugiausią patirtį. Prieš pradėdami tvarkyti jūsų Asmens duomenis savo teisėto intereso tikslais, būtinai apsvarstome ir subalansuojame bet kokį galimą poveikį jums (tiek teigiamą, tiek neigiamą) ir jūsų teisėms. Mes nenaudojame jūsų Asmens duomenų veiklai, kai mūsų interesai yra svarbesni už poveikį jums (išskyrus atvejus, kai turime jūsų sutikimą arba kai pagal įstatymus to reikalaujama ar leidžiama). Daugiau informacijos apie tai, kaip vertiname savo teisėtus interesus ir galimą poveikį jums dėl konkrečios veiklos, galite gauti susisiekę su mumis;
  • Teisinis reikalavimas – tai jūsų Asmens duomenų tvarkymas, kai tai būtina, kad būtų laikomasi mums taikomo teisinio ar reguliavimo įpareigojimo;
  • Sutikimas reiškia, kad jūsų Asmens duomenys tvarkomi gavus jūsų raštišką sutikimą.

Atkreipkite dėmesį, kad jūsų Asmens duomenis galime tvarkyti daugiau nei vienu teisėtu pagrindu, priklausomai nuo konkretaus tikslo, kuriam naudojame jūsų duomenis. Prašome susisiekti su mumis, jei jums reikia informacijos apie konkretų teisinį pagrindą, kuriuo remiamės tvarkydami jūsų Asmens duomenis.

Paprastai mes nesiremiame sutikimu kaip teisiniu pagrindu tvarkyti jūsų Asmens duomenis, išskyrus atvejus, kai tai susiję su trečiųjų šalių tiesioginės rinkodaros pranešimų siuntimu jums el. paštu arba SMS žinute.

Commody gali tvarkyti Asmens duomenis toliau nurodytais tikslais:

a) Teisinių įsipareigojimų laikymasis: Commody gali prireikti tvarkyti Asmens duomenis, kad būtų laikomasi atitinkamų galiojančių įstatymų;
b) Teikti ryšių ir paramos paslaugas: Atsižvelgdami į jūsų pageidavimus ir laikydamiesi galiojančių įstatymų, galime siųsti jums rinkodaros pranešimus, kurie, mūsų nuomone, gali jus sudominti;
c) Mūsų teisėti verslo interesai: kartais Asmens duomenis tvarkyti būtina dėl mūsų teisėtų verslo interesų, pavyzdžiui:

      • kokybės kontrolei;
      • siekiant padidinti saugumą, stebėti prieigą prie svetainės ir kovoti su nepageidaujamomis žinutėmis, kitomis kenkėjiškomis programomis ar saugumo pavojais; arba
      • palengvinti įmonių įsigijimus, susijungimus ir sandorius.
5. Kokiomis sąlygomis atskleistume asmens duomenis?

Commody neatskleis jūsų Asmens duomenų niekam be teisinio pagrindo. Commody dalijasi Asmens duomenimis tik tada, kai Commody turi tam pagrįstą priežastį, t. y., kad įvykdytų su jumis sudarytą sutartį ir kai Commody turi teisinę teisę tai daryti, įskaitant:

a) Mes galime dalytis Asmens duomenimis tarp Commody dukterinių ir susijusių įmonių klientų aptarnavimo ir kitais verslo tikslais;
b) Galime atskleisti Asmens duomenis trečiosioms šalims, kurias naudojame sutarčiai vykdyti arba savo įsipareigojimams vykdyti. Šios šalys buvo kruopščiai įvertintos ir garantuoja, kad jos laikosi Asmens duomenų tvarkymą reglamentuojančių teisės aktų. Šios šalys vykdo savo veiklą pagal mūsų duotus nurodymus ir yra mūsų kontroliuojamos. Tokioms trečiosioms šalims priskiriami pagalbinių paslaugų teikėjai, pavyzdžiui, saugios svetainių prieglobos, debesų saugyklos, informacinių technologijų priežiūros, tinklo infrastruktūros, mokėjimų apdorojimo, klientų aptarnavimo ir analizės paslaugų teikėjai;
c) Jei to paprašysite arba suteiksite leidimą;
d) Kaip bet kokio susijungimo, įsigijimo, skolų finansavimo, turto pardavimo ar panašaus sandorio dalis, taip pat nemokumo, bankroto ar bankroto proceso atveju, kai informacija perduodama vienai ar daugiau trečiųjų šalių (pirkėjui, teisių perėmėjui ar teisių perėmėjui) kaip vienas iš mūsų verslo aktyvų. Tokiu atveju Commody užtikrina, kad jūsų, kaip duomenų subjekto, teisės ir sąlygos nesumažės;
e) Kad apsaugotume savo teises;
f) Sprendžiant ginčus, teikiant pretenzijas arba asmenims, įrodantiems teisinius įgaliojimus veikti jūsų vardu.

6. Kokios yra jūsų teisės, susijusios su asmens duomenimis?

Tiek, kiek reikalaujama pagal taikomus duomenų apsaugos teisės aktus, turite visas duomenų subjekto teises, susijusias su savo Asmens duomenimis.

  • Prašyti prieigos prie savo Asmens duomenų. Taip galėsite gauti mūsų turimų jūsų Asmens duomenų kopiją ir patikrinti, ar teisėtai juos tvarkome..
  • Prašyti ištaisyti mūsų turimus jūsų Asmens duomenis. Taip galite ištaisyti bet kokius neišsamius ar netikslius mūsų turimus duomenis apie jus, tačiau mums gali tekti patikrinti naujų jūsų pateiktų duomenų tikslumą.
  • Prašyti ištrinti jūsų Asmens duomenis. Galite paprašyti mūsų ištrinti arba pašalinti Asmens duomenis, jei nėra pagrįstos priežasties toliau juos tvarkyti. Taip pat turite teisę prašyti, kad ištrintume arba pašalintume jūsų Asmens duomenis, jei sėkmingai pasinaudojote teise nesutikti su duomenų tvarkymu (žr. toliau), jei galėjome neteisėtai tvarkyti jūsų informaciją arba jei privalome ištrinti jūsų Asmens duomenis, kad laikytumėmės vietos įstatymų. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad ne visada galime įvykdyti jūsų prašymą ištrinti duomenis dėl konkrečių teisinių priežasčių, apie kurias jums bus pranešta, jei taikoma, jūsų prašymo pateikimo metu.
  • Prieštarauti jūsų Asmens duomenų tvarkymui, kai remiamės teisėtu interesu (arba trečiosios šalies interesu), o jūsų konkreti situacija verčia jus prieštarauti tvarkymui šiuo pagrindu, nes manote, kad tai daro poveikį jūsų pagrindinėms teisėms ir laisvėms. Jūs taip pat turite teisę nesutikti, jei jūsų Asmens duomenis tvarkome tiesioginės rinkodaros tikslais. Kai kuriais atvejais galime įrodyti, kad turime įtikinamų teisėtų priežasčių tvarkyti jūsų duomenis, kurios yra svarbesnės už jūsų teises ir laisves.
  • Prašyti apriboti jūsų Asmens duomenų tvarkymą. Tai leidžia jums prašyti mūsų sustabdyti jūsų Asmens duomenų tvarkymą toliau nurodytais atvejais: (a) jei norite, kad mes nustatytume duomenų tikslumą; (b) jei mūsų naudojimasis duomenimis yra neteisėtas, bet jūs nenorite, kad mes juos ištrintume; (c) jei jums reikia, kad mes saugotume duomenis, net jei jie mums nebereikalingi, nes jie jums reikalingi teisiniams reikalavimams nustatyti, vykdyti ar ginti; arba (d) jūs prieštaravote, kad mes naudotume jūsų duomenis, bet mums reikia patikrinti, ar turime viršesnių teisėtų priežasčių juos naudoti.
  • Prašyti perduoti jūsų Asmens duomenis jums arba trečiajai šaliai. Jūsų Asmens duomenis jums arba jūsų pasirinktai trečiajai šaliai pateiksime struktūrizuotu, įprastai naudojamu, kompiuterio skaitomu formatu. Atkreipkite dėmesį, kad ši teisė taikoma tik automatizuotai informacijai, kurią iš pradžių davėte sutikimą mums naudoti arba kai informaciją naudojome sutarčiai su jumis vykdyti.
  • Bet kuriuo metu atšaukti sutikimą, kai remiamės sutikimu tvarkyti jūsų Asmens duomenis. Tačiau tai neturės įtakos bet kokio duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui. Jei atšauksite savo sutikimą, galime negalėti jums teikti tam tikrų produktų ar paslaugų. Jei taip nutiks, mes jus informuosime tuo metu, kai atšauksite savo sutikimą.
  • Nebūti tik automatizuoto duomenų tvarkymo, įskaitant profiliavimą, objektu. Turite teisę reikalauti, kad jūsų Asmens duomenų tvarkymą peržiūrėtų realus asmuo, ir nesutikti su automatizuotų priemonių priimtu sprendimu.
  • Pateikti skundą dėl mūsų veiksmų ar neveikimo, susijusio su duomenų subjekto teisių įgyvendinimu, duomenų apsaugos institucijai, esančiai Europos Sąjungos valstybėje narėje, kurioje gyvenate; ir
  • Jei dėl duomenų subjekto teisių pažeidimo patyrėte žalą, turite teisę į kompensaciją, dėl kurios turite kreiptis į kompetentingą Europos Sąjungos valstybės narės, kurioje gyvenate, teismą.

Atkreipkite dėmesį, kad, nepaisant to, kas išdėstyta pirmiau, gali būti aplinkybių, kai negalėsime patenkinti prašymo redaguoti, atnaujinti, pasiekti ar ištrinti Asmens duomenis. Tai apima, bet neapsiriboja šiais atvejais:

  • bet kokiu pagrindu, kai toks prašymas gali būti atmestas pagal galiojančius įstatymus;
  • jei informaciją turime saugoti, kad laikytumėmės tarptautinių ar nacionalinių įstatymų arba apskaitos ar mokesčių tikslais;
  • kai mums reikia vykdyti civilinį, baudžiamąjį ar reguliacinį tyrimą, šaukimą į teismą ar valstybės ar vietos valdžios institucijų kreipimąsi;
  • kai mums reikia bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis dėl elgesio ar veiklos, kuri, kaip pagrįstai ir sąžiningai mano įmonė, paslaugų teikėjas ar trečioji šalis, gali pažeisti įstatymus;
  • kai turime išsaugoti informaciją, kad galėtume įgyvendinti arba apginti teisinius reikalavimus;
  • kai informacija yra teisinė privilegija arba kitos šalies nuosavybės teise priklausanti informacija; arba kai prašymo vykdymas pažeistų kitų asmenų privatumą ar kitas teisėtas teises.

Jei nuspręsime, kad konkrečiu atveju negalime atsakyti į kokį nors prašymą, pateiksime jums paaiškinimą, kodėl taip nuspręsta, ir nurodysime kontaktinį asmenį, su kuriuo galėsite susisiekti dėl tolesnių užklausų. Siekdami apsaugoti jūsų privatumą, prieš atsakydami į bet kokį prašymą pagal šią nuostatą, imsimės komerciškai pagrįstų veiksmų jūsų tapatybei patikrinti, įskaitant bet kokių taikytinų teisinių reikalavimų dėl jūsų tapatybės patikrinimo laikymąsi.

Jums nereikia mokėti mokesčio už prieigą prie informacijos ar kitų teisių, tačiau Commody gali imti pagrįstą mokestį, jei jūsų prašymas yra akivaizdžiai nepagrįstas, pasikartojantis ar perteklinis, arba tokiomis aplinkybėmis atsisakyti tenkinti jūsų prašymą.

Pažeidus jūsų teises, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją arba teismą, kad būtų apgintos jūsų teisės.

Su Valstybine duomenų apsaugos inspekcija galima susisiekti šiais būdais: telefonu +8 5 271 2804, +8 5 279 1445, faksu 8 261 9494, el. paštu [email protected], adresu L. Sapiegos g. 17, LT-10312 Vilnius, Lietuva.

7. Kaip saugome Asmens duomenis?

Asmens duomenų saugojimo laikotarpis skiriasi. Duomenų saugojimo laikotarpis nustatomas pagal šiuos kriterijus:

a) tikslą, kuriam naudojame Asmens duomenis – Turėsime saugoti informaciją tiek laiko, kiek reikia tam tikslui pasiekti; ir
b) teisinius įsipareigojimus – įstatymuose ar teisės aktuose gali būti nustatytas minimalus laikotarpis, kurį turime saugoti Asmens duomenis.

Mes nustosime saugoti Asmens duomenis arba pašalinsime priemones, kuriomis šie duomenys gali būti susieti su jumis, kai tik bus galima pagrįstai manyti, kad toks saugojimas nebeatitinka tikslo, dėl kurio Asmens duomenys buvo surinkti, ir nebėra būtinas teisiniais ar verslo tikslais. Norėdami gauti daugiau informacijos apie Asmens duomenų saugojimą, susisiekite su mumis šioje Politikoje nurodytais kontaktiniais duomenimis.

8. Kaip saugome Asmens duomenis ir kada galime perduoti Asmens duomenis tarptautiniu mastu?

Nors paprastai Asmens duomenys tvarkomi Europos ekonominėje erdvėje, dėl tam tikros veiklos Asmens duomenys gali būti perduodami į trečiąsias šalis, t. y. šalis, esančias už ES / EEE ribų. Asmens duomenis į trečiąsias šalis perduodame tik tuo atveju, jei tam turime teisinį pagrindą ir įgyvendinome būtinas papildomas saugumo priemones, kaip numatyta duomenų apsaugos įstatymuose.

Commody imasi visų būtinų priemonių, kad apsaugotų duomenis nuo neteisėtos prieigos, pakeitimo, atskleidimo ar sunaikinimo. Commody įgyvendino įvairias technines ir organizacines priemones, kad atitiktų galiojančius asmens duomenų, privatumo ir duomenų saugumo teisės aktus. Commody yra įdiegusi procedūras, skirtas bet kokiam įtariamam Asmens duomenų saugumo pažeidimui pašalinti, ir apie pažeidimą praneš jums ir bet kuriai atitinkamai reguliavimo institucijai, jei Commody to reikalauja įstatymai.

Turime jus informuoti, kad informacijos perdavimas internetu nėra visiškai saugus. Mes negalime garantuoti jūsų duomenų, perduodamų į mūsų svetainę, saugumo, todėl bet kokį duomenų perdavimą atliekate savo rizika. Commody neatsako už Asmens duomenų apsaugos priemonių pažeidimus, jei tokie pažeidimai atsirado dėl jūsų ar trečiojo asmens atliktų veiksmų. Jei turite pagrindo manyti, kad jūsų Asmens duomenys nebėra saugūs, nedelsdami susisiekite su mumis žemiau nurodytais kontaktiniais duomenimis.

Esame įdiegę procedūras, skirtas bet kokiam įtariamam Asmens duomenų saugumo pažeidimui nagrinėti, ir, jei teisiškai privalome tai padaryti, apie pažeidimą pranešime jums ir  atsakingai reguliavimo institucijai.

9. Trečiųjų šalių nuorodos

Svetainėje gali būti nuorodų į trečiųjų šalių svetaines, papildinius ir programas. Paspaudus šias nuorodas arba įjungus šias jungtis, trečiosios šalys gali rinkti arba dalytis duomenimis apie jus. Mes nekontroliuojame šių trečiųjų šalių svetainių ir neatsakome už jų privatumo politiką. Primygtinai rekomenduojame perskaityti kiekvienos svetainės, kurioje lankotės, privatumo politiką, ypač išeinant iš Svetainės.

10. Asmens duomenų tvarkymas tiesioginės rinkodaros tikslais

Commody tvarko jūsų Asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais, kai užsisakote mūsų naujienlaiškį per Svetainę. Mūsų naujienlaiškyje gali būti pateikiama informacija apie Commody pasiūlymus ir kitas naujienas.

Jūsų Asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslais pagrindas yra jūsų sutikimas, išreikštas užsisakant mūsų naujienlaiškį.

Bet kuriuo atveju turite teisę bet kuriuo metu atšaukti savo sutikimą siųsti jums mūsų naujienlaiškius. Tai galite padaryti paspaudę interaktyvią nuorodą mūsų naujienlaiškių apačioje arba informavę mus el. paštu [email protected].

11. Ar ši politika bus pakeista?

Ši politika yra aktuali nuo toliau nurodytos paskutinio atnaujinimo datos. Kartais galime keisti šią Politiką, todėl būtinai periodiškai ją tikrinkite. Visus šios Politikos pakeitimus paskelbsime Svetainėje. Jei atliksime bet kokius šios Politikos pakeitimus, kurie turės esminės įtakos mūsų praktikai, susijusiai su anksčiau iš jūsų surinktais Asmens duomenimis, stengsimės iš anksto pranešti jums apie tokius pakeitimus, pateikdami pranešimą Svetainėje arba išsiųsdami jums el. laišką.

12. Kaip galite su mumis susisiekti?

Jei turite klausimų apie šią politiką, asmens duomenų tvarkymą ar duomenų subjekto prašymus, susisiekite su mumis el. paštu [email protected].

Paskutinė Privatumo politikos atnaujinimo data: 2024-06-13